Uskoro još jedan tečaj Kempa!

Na osnovnom tečaju kempa polaznici kroz dva mjeseca dobiju osjećaj što je to produhovljeno ratništvo, prođu teoretske osnove i naravno – najviše se bave vježbanjem.

Vježba se Kempo Yoga, Kempo i razne kempo tehnike, masaža, meditacija.

Ovaj jesenski tečaj će  voditi  Sensei Boris Belonjek – učitelj Kempa koji u dodatno slobodno vrijeme vodi Kempo Yogu.

Ne propustite produhovljeno ratništvo u obliku Kempa i nadasve osebujnog učitelja Sensei Borisa.

Za sve detalje oko tečaj vidi na Osnovni tečaj Kempa

 

Počeo osnovni tečaj 2017

Jučer je u Dojo-a Gornji Grad započeo još jedan u nizu osnovnih tečajeva Kempa. Za razliku od dosadašnjih tečajeva, ovaj tečaj vode dva Kempu učitelja: Sensei Goran Stoklasa i Sensei Boris Belonjek. Oba učitelja su svojstvena i prepuna različitih iskustava tako da vjerujem da će nova grupa “tečajaca” biti izuzetno motivirana i uspješna zbog dvojca koji ih podučava osnovama Kempa.

Slijedi nekoliko slika koje bi trebale dočarati atmosferu u Dojo-u:

Reorganizacija

U dogovoru s O’Senseijem i odborom učitelja napravili smo reorganizaciju treninga.
Ideja je da O’Sensei drži fokusiraniji “Trening 4 elementa” s jedne strane i s druge strane da imamo drugi prostor za slučaj da bilo koji od ova dva izgubimo. Redundancija je uvijek dobra.
 

Reorganizacija je krenula 1.2.2017.

O’Sensei će držati “Trening 4 Elementa” u dvorani na Srednjacima utorkom i petkom od 18:30-20:00

Sensei Goran Pizent će držati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18:00-19:30 Kempo treninge u dvorani na Gornjem Gradu.

Vezano uz članarine:

– članarina se daje nadležnom učitelju u pojedinom Dojo-u.

        O’Sensei -> Dojo Srednjaci,
        Sensei Goran Pizent -> Dojo Gornji Grad.
 

– članarina iznosi 250kn mjesečno, 150kn za nezaposlene, umirovljenike, studente i drugog člana obitelji

ukoliko netko želi vježbati u oba Dojo-a onda dodatnih 100kn daje učitelju iz drugog Dojo-a. Npr. vježbaš u Dojo-u Gornji Grad i želiš osjetiti trening 4 elementa onda O’Senseiu daješ 100kn za taj mjesec. I obratno, vježbaš trening 4. elementa i želiš i na Gornji Grad taj mjesec – onda 100kn Sensei Goranu.

U sklopu reorganizacije bih napisao i par riječi.
Prije izvjesnog vremena sam pisao o pošasti našeg društva pa i nas kempaša koji smo dio tog društva. Tekst možete pročitati na http://www.kempo.hr/?p=1984
 
Uglavnom Kempo Put je odista težak put prepun trnja i zamki. Zato imamo naše učitelje kao vodiče da ne zapnemo i ne ozlijedimo se na tom Putu previše. Međutim, taj Put može kročiti samo i isključivo Kempo student ili Kempo Ka – ne i njegov učitelj. Tako da bih apelirao na sve koji vježbaju Kempo da ukinu ili unište s jednim vatrenim Tsukijem POVRŠNOST i NEREDOVITOST. Obje te stvari su dubinski i tihi uništavači želje i volje za napretkom – bilo kakvim. U ovom kontekstu Kempo napretku i osobnom razvoju.
Ukoliko vježbaš nešto površno nikada nećeš ući u srž stvari i prakticirat ćeš nešto samo da možeš reći samom sebi i svojoj okolini – “ja se bavim s nečim jako važnim i zdravim”.
S druge strane neredovitost neminovno gasi onu Kempo vatricu koja tinja ili plamsa. Poput entuzijazma na besposlenom godišnjem odmoru od 4 tjedna. Nakon ta 4. tjedna toliko se ulijeniš da ti se ne da niti po kruh i mlijeko otići u trgovinu, a kamoli tuširati. 🙂  U Kempu taj period se aktivira nakon tjedan dana. Ako ne dođeš jedan tjedan – već se lagano Kempo gubi iz fokusa i odjednom imamo prepunu košaru razloga zašto ne doći na trening. Isto tako ako si redovan ta košara je prepuna razloga zašto doći.

Još bih jednu stvar naglasio – Kempo učitelji su pomagači ili vodiči, ali to NE isključuje inicijativu vas samih da nešto pokrenete, izmijenite i doradite u Kempu ili našoj organizaciji. Bilo da je to neko novo saznanje o tijelu, ili meditaciji koju želite podijeliti s drugim ili neodoljiva želja da vodiš svoj Dojo ili podučavaš druge. Imati učitelja blizu sebe ne znači – ne razmišljati, jer netko drugi to radi. Naprotiv – treba dati sve od sebe kako bi se postojeće stanje poboljšalo, usavršilo, proširilo… Koncept nesebičnog davanja je ovdje ključan – želiš nešto dobro i kvalitetno dati, podijeliti s drugim i zauzvrat ne očekuješ ništa od drugih niti od sebe. Pojedinac može napraviti puno, ali svi zajedno možemo napraviti čuda.

Da ne ulazim sad u velike teorije o strpljenu, energiji, davanju….

Budite redoviti, nepovršni i proaktivni. 🙂
 
Sensei Goran

 

Tečaj Kempa 2017

U 2017. u veljači kreće još jedan osnovni tečaj Kempa.

Prošla grupa je završila sa petero ustrajnih vježbača koji su prepoznali blagodet Kempa.
Tečaj u veljači vode dva učitelja Kempa – Sensei Goran Stoklasa i Sensei Boris Belonjek. Svaki sa svojim osobitostima će obogatiti tečaj i podići tečaj na višu razinu.

Tečaj se standardno održava na Gornjem Gradu, 2x tjedno od 18:00 do 19:30.

Na tečaju se polako i temeljito prolaze osnove Kempa, filozofije, principi, samoobrana, tehnike, masaža, meditacija – ukratko ekstremno brzinski prolaz kroz Kempo.

Detalji o tečaju su na http://www.kempo.hr/?page_id=13

Obzirom da želimo Kempo kao cjelovit sustav ponuditi što većem broju ljudi, jer vjerujemo i kroz iskustvo znamo da je Kempo izuzetno dobar za tjelesno i duhovno zdravlje – napravili smo i akciju preko kupime.hr portala  tako da za samo 100kn možete pohađati tečaj Kempa u trajanju od dva mjeseca.

Proširite vijest!

 

🙂