Kempo masaža

Masaža postoji koliko i ljudi. Neke slike u egipatskim piramidama demonstriraju tehnike masaže ruku i stopala. Masaža kao metoda liječenja je starija i od same medicine. Ono što se danas događa u modernom svijetu je isticanje pojedine vrste masaže kao jedine prave, mistificiranje masaže, a pogotovo ako tehnike dolaze s dalekog istoka. Neispravno je reći da je jedna vrsta masaže bolja od druge – masaža je samo alat koji se koristi u svrhu ispravljanja lošeg stanja osobe koju se masira.

Čitaj dalje >>>

Kempo Nenji Gashaku Mrežnica 2014

Godišnji seminar (Nenji Gashaku) je održan u selu Mrežnica pored istoimene rijeke.
Bili smo smješteni u 4 kuće.

Kuće smo unajmili od izuzetno ljubaznog i dobronamjernog domaćina Gvide iz OPG Eko-Turizma koji se potrudio svim silama da nam bude lijepo, vrhunski kuhao da ne budemo gladni i praktički je svaku našu želju ispunjavao gotovo trenutno. Ponekad bi nas počastio, ponekad ispričao zanimljive priče, dao gratis kajaking i savjet kamo ići u slobodno vrijeme. Uvijek je sve bilo spremno i na vrijeme sa zamamnim mirisima koji su vukli da se sjedne u trpezariju i počne jesti.
Svima preporučamo kuće, smještaj i pogotovo hranu koju radi Gvido. Više detalja na www.mreznica.com

Na seminaru nas se skupilo u jednom trenutku čak 30. Sve je počelo 18.6.2104 s proslavom dva rođendana – Yokasei Ivane Šitum i Sensei Gorana Pizenta. Domaćin Gvido iz OPG Eko-Turizam počastio je cjelokupno društvo s pečenim janjcem, Goran je utažio svima žeđ pivom, a Ivana nas je zasladila vrhunskom tortom. U ponoć se gledala utakmica Hrvatska-Kamerun. Bez obzira na to što se kasno išlo spavati svi prisutni su se probudili rano ujutro u 6 kako bi stigli na Kempo Yogu i meditaciju.

Osim odraslih imali smo i najmlađeg sudionika Kempo seminara – malog Pavela (sin Jane i Marka) koji je dobio svoju majicu i na svoj jedinstven način sudjelovao u seminaru.

Na početku seminara ujutro smo vježbali uvodne sekvence iz Tensho (kin. Tien Shao) Kate. Stariji učenici su pomagali mlađima i u individualnim podučavanjima pokušali pojasniti pokret i obrazac disanja.
Poslije doručka (koji je bio u 8:30 svaki dan) smo krenuli s Kempo treninzima koji su trajali dva sata za sve, i dodatnih sat vremena za smeđe odnosno crne pojaseve. U tih sat vremena zeleni i bijeli pojasevi su se samoorganizirali i vježbali za polaganje ili utvrđivali Kate koje znaju pod vodstvom viših zelenih pojaseva.

Program seminara je bio obješen na svaku kuću.

Od četvrtka popodne do subote navečer vodstvo na seminaru je preuzeo Sensei Goran Pizent uz pomoć Sensei Marije i Sensei Jane sve do povratka glavnog učitelja O’Sensei Ensan Tomio-a. O’Sensei je vodio večernju i jutarnju meditaciju i Kempo Yogu i prvi jutarnji Kempo trening nakon čega se brzo vratio u Zagreb.

U petak poslijepodne svi Kempisti su proživjeli pravo vodeno krštenje – vježbali smo svi Pingan Ni usred najjačeg pljuska pored slapova Mrežnice. Vodenije jednostavno nije moglo biti. Nakon 45 minuta treninga, mokrih Gijeva i visokog morala s novim znanjima vratili smo se u naše kuće kako bi se osušili i popili čaj kojeg nam je za ovu priliku spremila Sempai Dijana. Nakon čaja ostatak dana smo odradili masažu.

Sensei Goran Stoklasa

U subotu navečer su se dogodila dva važna događaja: Kempo Bijeli Lotos je postao bogatiji za još jednog učitelja Kempa – Goran Stoklasa je promoviran i postao je Sensei. Istu večer kasno navečer se iznenadno dogodilo polaganje za ostale pojaseve. Pri tome je uz nepovoljne uvjete (mokra trava, grbav teren) položeno čak 13 pojaseva. Položena su dva 4. kyu-a (Seito Božo Važić i Seito Darija Žilić) koji užurbano koračaju prema smeđim pojasevima. Ozren Švegović je položio za 6.kyu ili zeleni pojas. Od bijelih položili su: 7.kyu Berislav Šipek i Katarina Arić, 8.kyu Ivana Šitum, Vesna Šikić, Tana Tandarić, Iva Fejzagić, Đuro Oršolić, Ante Turudić, 9. kyu Inga Paukner Stojkov i 10.kyu Alen Vidović.

U nedjelju nakon jutarnje meditacije i treninga koje je vodio O’Sensei vodstvo je do kraja seminara, idućih 3 dana preuzeo Sensei Goran Pizent. Tijekom seminara imao je veliku pomoć ostalih Sensei-a Marije, Jane i Gorana Stoklase.

Na večernjim meditacijama prošli smo čak 4 vrste raznih praksi od standardne pomnje na dah, preko “Tihog osvjetljavanja” do mikrokozmičke orbite i osvještavanja 5 Tenrinova. Svakako je većina osjetila što znači fokus na određeni dio tijela što im je dalo još više vjere i energije za daljnje meditativne prakse.

Od Kempo praksi radio se širok spektar tehnika, Kumite-a i vježbanja snažnih i vatrenih Tsukija. Od Kata vježbala se detaljno Pingan Ni i Pingan Yon Kata. Ujutro je ponavljana Tensho Kata.

Jedan od jutarnjih treninga bio je rezerviran za dvosatno planinarenje i kajaking. Vježbala se Pingan Ni Kata, a Božo i Darija su vježbali Pingan Go.

Seminar je bio sveobuhvatan, prepun događanja, druženja, novih iskustava i novih znanja. Nitko sa seminara nije izašao, a da nije  probao, osvijestio ili utvrdio neku novu tehniku ili naučio nešto potpuno novo. Seminar je mnogima osvijetlio zamračene dijelove uma i Kempo tehnika koji možda nisu bili jasni do tada. Fokus seminara je bio na sitnim detaljima i osvještavanju tehnika iz kojih bi trebalo iznići “eterično” iskustvo.

Tijekom seminara učitelji su bili pred teškom kušnjom jer su ih svi učenici detaljno i temeljito ispitivali sve vezano uz Kempo tehnike, meditacije, primjenu Kempa u životu – sve do najsitnijih detalja. Na pitanja su odgovarali iz svog iskustva i pokušali dočarati smisao Kempa. Velik broj pitanja i visoka zainteresiranost pokazuje visoku motiviranost i želju za napretkom Kempo studenata što je san svakog učitelja.

2014 godina je za nas u Kempo svijetu značajna po mnogim događajima – dobili smo 4 nova zelena pojasa, jake mlade snage, najduži seminar od čak 7 dana, 13 novih pojaseva i promociju jednog crnog pojasa Sensei Gorana Stoklasu.

Seminar je svakako bio jedno veliko i nezaboravno iskustvo za sve.

Slike sa seminara se mogu vidjeti ovdje http://www.kempo.hr/?page_id=175&album=1&gallery=20

Sensei Goran

Kempo seminar – Gorski Kotar

Jesenski Kempo seminar održat će se u slikovitom malom mjestašcu u srcu Gorskog Kotara – Begovom Razdolju.

Begovo Razdolje nalazi se na 1.078 m nadmorske visine okruženo je prekrasnim planinama, a u blizini se nalazi strogi rezervat prirode Bijele stijene.
Najviše naseljeno mjesto u Hrvatskoj posjetit će Kempo vježbači na dva dana.

Kempo seminar počinje navečer 13.9.2013 (petak) i završava u nedjelju 15.9.2013.

Seminar je zamišljen kao nešto laganija varijanta godišnjeg seminara na Jadovnom, što znači više druženja, izleta, masaže, meditacije, Yoge i Kempa. Ukratko cjeloviti Kempo seminar.
Na seminaru bez problema mogu sudjelovati i oni koji vježbaju samo Kempo Yogu, rade isključivo meditaciju, te oni koji su tek na početku Kempo puta, kao i oni koji do sada nisu uopće vježbali bilo što od Kempo umijeća.

Svi zainteresirani za Seminar rezervirajte si smještaj u Begovom razdolju u privatnom smještaju (ima ih dosta) ili u hotelu Jastreb.

Javite se na info@kempo.hr o sudjelovanju za seminar ukoliko se već niste javili.
Seminarska taksa je akcijska: 100 kn

Putujemo osobnim vozilima pa svatko tko ima slobodno mjesto, a ide na seminar, neka se javi kako bismo uštedili novce za put i optimizirali ljude po autima.

Vjerujem da je jedinstven doživljaj vježbati Kempo iznad 1000 metara nadmorske visine. Oni koji dođu na seminar moći će svjedočiti o tome.

Za kraj – nemojte propuštati seminare i Kempa!

🙂

Raspored seminara do kraja 2012. godine

Što je to Kempo seminar i zašto je bitno dolaziti na Kempo seminare pogledati na: “Što je to Gashaku?”

Za seminare iz masaže i Kempo Yoge nisu potrebna predznanja i otvoreni su i onima koji nikada nisu vježbali Kempo ili Kempo yogu.

Datum i vrijeme Lokacija Opis
28.10.2012. Dojo Gornji Grad Masaža i Kempo yoga u paru – otvoreno svima
24.11.2012. Dojo Gornji Grad Kate – Shakumei i Wazamei
22.12.2012. Dojo Gornji Grad Kombinirani + polaganje


(preduvjet za Kempo seminare je minimalno završen osnovni tečaj Kempa ili minimalno tri mjeseca kontinuirane Kempo prakse)

Prijave za seminar najaviti na info@kempo.hr

Dan otvorenih vrata Kempa

Kempo  25.8.2012. organizira dan otvorenih vrata. Primarni cilj je da svi oni koji nikada nisu čuli za borilačku vještinu Kempo besplatno probaju vježbati Kempo, Kempo Yogu, meditaciju i masažu. Na danu otvorenih vrata se mogu upoznati  učitelji Kempa i kroz razgovor saznati uživo o Kempo učenju, praksi, filozofiji i općenito o svemu što bi nekoga moglo interesirati, a vezano je uz Kempo.
Svi postojeći članovi imaju priliku da kroz opušteniju atmosferu i druženje s učiteljima prodube svoja znanja o Kempu i s ostalim Kempo učenicima izmjene svoja vlastita Kempo iskustva.

Primarni fokus svih rasprava je usmjeren na MEDITACIJU U POKRETU i PRODUHOVLJENO RATNIŠTVO.

Lokacija: Kancelak 17, iznad Gajnica prema zapadu. Vidi na karti -> http://goo.gl/maps/BE770

Plan i program:
9:00 dolazak, upoznavanje s učiteljima i vrtnim (cvjetnim) Dojo-om
10:00 – 11:00 Kempo (Meditacija u kretanju)
11:00 – 12:00 Kempo Yoga (Pokretom do sklada)
12:00 – 13:00 Shinkokyu (praksa dubokog disanja) i Meiso (sjedeća meditacija)
13:00 – 16:00 Odmor uz malu zakusku i piće, pitanja, razgovor i diskusija
16:00 – 17:00 Kempo
17:00 – 18:00 Kempo Yoga
18:00 – 19:00 Shinkokyu (praksa dubokog disanja) i Meiso (sjedeća meditacija)
19:00 – prema raspoloženju