Novi raspored treninga

U dogovoru s O’Senseijem i odborom učitelja napravit ćemo reorganizaciju treninga.
Ideja je da O’Sensei drži malo fokusiraniji trening na 4 elementa s jedne strane i s druge strane da imamo drugi prostor za slučaj da bilo koji od ova dva izgubimo. Redundancija je uvijek dobra za preživljavanje.
 

Reorganizacija kreće s 1.2.2017.

O’Sensei će držati “Trening 4 Elementa” u dvorani na Srednjacima utorkom i petkom od 18:30-20:00

Sensei Goran P. će držati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18:00-19:30 Kempo treninge u dvorani na Gornjem Gradu.

Termini utorak i četvrtak se ukidaju na Gornjem Gradu.

 

Do kraja ovog mjeseca je sve po starom – imamo 5x tjedno treninge na Gornjem Gradu.

Seminari će se uglavnom  održavati u dvorani na Gornjem Gradu, a po potrebi i u dvorani na Srednjacima. O tome ćete biti obaviješteni.

Vezano uz članarine:

– članarina se daje nadležnom učitelju u pojedinom Dojo-u. O’Sensei -> Dojo Srednjaci, Sensei Goran -> Dojo Gornji Grad.

– članarina iznosi 250kn mjesečno, 150kn za nezaposlene, umirovljenike, studente i drugog člana obitelji

– ukoliko netko želi vježbati u oba Dojo-a onda dodatnih 100kn daje učitelju iz drugog Dojo-a. Npr. vježbaš na GG i želiš osjetiti trening 4. elementa onda O’Senseiu daješ 100kn za taj mjesec. I obratno, vježbaš trening 4. elementa i želiš i na Gornji Grad taj mjesec – onda 100kn meni.

 

U sklopu reorganizacije htio bih napisati još par riječi – drž te se… 🙂

Prije izvjesnog vremena sam pisao o pošasti našeg društva pa i nas kempaša koji smo dio tog društva. Tekst možete pročitati na http://www.kempo.hr/?p=1984
 
Uglavnom Kempo Put je odista težak put prepun trnja i zamki. Zato imamo naše učitelje kao vodiče da ne zapnemo i ne ozlijedimo se na tom Putu previše. Međutim, taj Put može kročiti samo i isključivo Kempo student ili Kempo Ka – ne i njegov učitelj. Tako da bih apelirao na sve koji vježbaju Kempo da ukinu ili unište s jednim vatrenim Tsukijem POVRŠNOST i NEREDOVITOST. Obje te stvari su dubinski i tihi uništavači želje i volje za napretkom – bilo kakvim. U ovom kontekstu Kempo napretku i osobnom razvoju.
Ukoliko vježbaš nešto površno nikada nećeš ući u srž stvari i prakticirat ćeš nešto samo da možeš reći samom sebi i svojoj okolini – “ja se bavim s nečim jako važnim i zdravim”.
S druge strane neredovitost neminovno gasi onu Kempo vatricu koja tinja ili plamsa. Poput entuzijazma na besposlenom godišnjem odmoru od 4 tjedna. Nakon ta 4. tjedna toliko se ulijeniš da ti se ne da niti po kruh i mlijeko otići u trgovinu, a kamoli tuširati. 🙂  U Kempu taj period se aktivira nakon tjedan dana. Ako ne dođeš jedan tjedan – već se lagano Kempo gubi iz fokusa i odjednom imamo prepunu košaru razloga zašto ne doći na trening. Isto tako ako si redovan ta košara je prepuna razloga zašto doći.

Još bih jednu stvar naglasio – Kempo učitelji su pomagači ili vodiči, ali to NE isključuje inicijativu vas samih da nešto pokrenete, izmijenite i doradite u Kempu ili našoj organizaciji. Bilo da je to neko novo saznanje o tijelu, ili meditaciji koju želite podijeliti s drugim ili neodoljiva želja da vodiš svoj Dojo ili podučavaš druge. Imati učitelja blizu sebe ne znači – ne razmišljati, jer netko drugi to radi. Naprotiv – treba dati sve od sebe kako bi se postojeće stanje poboljšalo, usavršilo, proširilo… Koncept nesebičnog davanja je ovdje ključan – želiš nešto dobro i kvalitetno dati, podijeliti s drugim i zauzvrat ne očekuješ ništa od drugih niti od sebe. Pojedinac može napraviti puno, ali svi zajedno možemo napraviti čuda.

Da ne ulazim sad u velike teorije o strpljenu, energiji, davanju….

Budite redoviti, nepovršni i proaktivni. 🙂
 
Sensei Goran