Svaki početak je težak – otvori se novim stvarima

Najvažnije je da imamo želju za promjenom.

Ako nikada ne izađemo iz naše zone komfora, nikada nećemo naučiti ništa novo, nikada nećemo iskusiti ništa novo, već ćemo zauvijek biti u jednoj te istoj “kaljuži” vlastitih illuzija. Potrebno se otvoriti prema novim stvarima i dati im malo vremena kako bismo mogli vidjeti imaju li smisla ili ne.

Ukoliko je Kempo nešto novo i strano i neobično i čudno – u glavama se odmah javlja strah od nepoznatog i nepoznatih ljudi, ali javlja se i otpor prema kretanju ili vježbanju. Ipak vježbanje je teško, treba se znojiti, bole mišići – a sad mi je tako fino u stolici ili na kauču dok čitam ovo, toplo mi je, ništa me ne boli… u zoni sam najudobnijeg komfora. I lijepo je filozofirati i čitati o nečemu – bio to Kempo, Karate, Yoga ili meditacija, ali pokrenuti se i vježbati, meditirati ustrajno, to je već jako teško. 

Osnovni tečaj Kempa

Osnovni tečaj Kempa- početna meditacija za smiraj uma prije početka treninga.

I zato treba uložiti energiju s vjerom da će trening donijeti bolje zdravlje i otvoreniji i veseliji um neopterećen zaista nevažnim stvarima.

Uložena energija se vraća višestruko kroz poletniji pristup životu, kroz fokusiraniji um, kroz samopouzdanje u kriznim situacijama. Ukratko život je daleko ljepši i pun mogućnosti nakon treninga.

Nakon svakog Kempo treninga u zraku stoji veliki plus ili pozitiva koja struji kroz svakog koji trenira Kempo.

Kad se čvrsto odluči napraviti nešto za sebe, raditi na sebi što tjelesno što mentalno ili duhovno – onda poteškoće dolaska na trening ili na osnovni tečaj Kempa nestaju netragom.