Zašto vježbati Kempo?

Odgovor je jednostavan – zbog razvijanja gipkog, snažnog i skladnog tijela u kojem živi i razvija se zdrav i uravnotežen duh.

Kempo trening uključuje razvoj motoričkih sposobnosti, razvoj i istovremenu istegnutost mišića. Kempo mogu vježbati svi bez obzira na godine starosti, spol, rasu ili vjersku pripadnost.

Kempo trening uključuje:

  • Vještinu nenasilne samoobrane
  • Respiratorno-energetski trening
  • Mentalni trening usmjeren na pokret i integraciju tijela i uma

Vještina  Kempa ruši barijere između nas i drugih. Dovodi nas u sklad s našom prirodom otkrivajući one njene dijelove koji su inače skriveni ili potisnuti. Fizički nas oslobađa od ograničavajućih mišićnih obrazaca ili stanja, te na taj način služi kao terapeutska praksa, koja djelujući u dubljim slojevima, pospješuje rad naših unutrašnjih organa jačanjem i stabiliziranjem metabolizma. Jedan od rezultata takve prakse jest da se osjećamo vitalnije i zdravije

Kempo nije sport i ne postoje natjecanja. Kempo borilaštvo se najviše očituje kroz uništavanje svih negativnih stanja i emocija (stvorenih kroz današnji ubrzani način života) kao što su npr. stres, depresija, ljutnja, nefokusiranost, ljenost, malaksalost, hiperaktivnost, mržnja i sl. Vježbanjem Kempa se ukidaju negativna tjelesna i mentalna stanja te se povećava se unutrašnji mir, samopouzdanje, kreativnost i kondicija u svakom Kempo praktičaru.

Samim razvojem skladnog tijela osoba odmah počinje osjećati pozitivne efekte Kempa – povećava se samopouzdanje, a razina energije u tijelu se uravnotežuje. Oni s manjkom energije bivaju “napunjeni”, a oni s viškom energije na treningu izbace sav višak i tako opet uravnotežuju energetsko stanje unutar tijela.

Kempo smatra da su um i tijelo jedna nedjeljiva cjelina. Drevnim pokretima Kempa utječemo na unutrašnja mentalna stanja što kroz niz sučeljavanja sa samim sobom, kako na tjelesno tako i na mentalnoj razini, dovodi do “iznenadnog” duhovnog razvoja Kempo praktičara.