top of page

TRENINZI

Započnite Kempo put

kempo-beginners-course

KEMPO OSNOVNI TEČAJ

Poboljšanje vašeg uma i tijela najbolja je moguća odluka koju možete donijeti u životu.

Tečaj ima za cilj ukazati svakom polazniku na važnost brige za vlastito tijelo i duh. Tečaj pruža odličnu osnovu za daljnje usavršavanje borilačkih vještina Kempo i osnovna znanja za samostalan trening kod kuće.

Tečaj je početak Puta mira, harmonije i mudrosti produhovljenog ratništva.

Svaki polaznik tečaja će dobiti pisane materijale za tečaj te će uz stručni nadzor dugogodišnjih Kempo učitelja proći sve točke tečaja. Tečaj je posebno osmišljen za početnike i osobe koje prvi put vježbaju Kempo. Tečaj je otvoren za osobe svih dobnih skupina i održava se u malim grupama, isključivo pod vodstvom jednog od Kempo učitelja.

Osnovni tečaj uključuje uvod u Kempo povijest i filozofiju, različite tehnike samoobrane, masaže itd.

Osnovni tečaj provodi se tijekom dva mjeseca dva puta tjedno, ukupno 16 termina. Svaki termin traje 90 minuta. Nakon tečaja i još mjesec dana redovnog treninga, polaznik je spreman za svoje prvo polaganje za pojas.

white-belt-gi-hands

POČETNICI

Posvetite vrijeme sebi

Pridružite nam se na ovom tečaju i trenirajte do zdravog tijela i uma. Ove tehnike izgrađuju snažno i agilno tijelo koordinaciju.

Preduvjet za ulazak u ovu grupu je završiti Kempo Osnovni tečaj.

Vježbači u ovoj grupi uče četiri osnovna pokreta na 4 strane (Shi Ho Renshu 1-4) i prvu Katu - Ping An Ichi.

U ovoj skupini svi vježbači imaju bijeli pojas.

green-belt-gi-hands

SREDNJI STUPANJ

Izgradnja vjere u Kempo put

Temelji se na uvjerenju da su mentalno i tjelesno zdravlje međusobno povezani i da ih treba zajedno uvjetovati. Kombinirajući zabavu i užitak s tjelesnom aktivnošću, ovdje smo da dokažemo da možemo maksimizirati vaš potencijal uz emocionalnu i fiziološku kondiciju.

Fizička obuka je teška, a zahtjevi za napredovanje veliki. Osim tvrdog sparinga (Kumite), vježbači u ovoj grupi uče 4 od 5 Ping An kata u njihovom tradicionalnom obliku. Osim toga, praktičari uče svih pet Itosu Kata također u tradicionalnom (Mikkyo) obliku.

U ovoj grupi mogu vježbati samo zeleni ili viši pojasevi.

black-belt-gi-stance

NAPREDNA GRUPA

Započnite duhovni trening

Ova grupa je za napredne Kempo praktičare - smeđe pojaseve i više. Glavni naglasak teškog fizičkog treninga je povezivanje tjelesne vježbe s duhovnim uvidima. Uvedena je posebna meditacija koju vodi Sensei kako bi se lakše prevladali naporni treninzi i povezali pokreti tijela s unutarnjom snagom, mirom i smirenošću.
Što je grupa naprednija to su i treninzi napredniji - krajnji cilj je "iznenadna spoznaja". Kempo trening počinje biti sastavni dio života i stila života Kempo praktičara. Primjena temeljnih načela Kempa u svakodnevnom životu jedan je od ciljeva ovog stupnja.
Veliki je naglasak na dubinskom proučavanju Kempo literature kako bi se popunile sve praznine u znanju o Kempu i Kempo putu.
Ova grupa se priprema za postizanje najvišeg ranga u Kempu - ranga Senseija ili Kempo učitelja.

bottom of page