top of page
view-of-meditation-garden

NAŠA FILOZOFIJA

Vježbajte produhovljeno ratništvo

Kempo - produhovljeno ratništvo razvija fleksibilno, snažno i skladno tijelo u kojem živi i raste zdrav i uravnotežen duh. Vježbanjem Kempa razvijaju se motoričke sposobnosti i istovremeno rastu i istežu mišići. Kempo mogu prakticirati svi, bez obzira na dob, spol, rasu ili vjeru.

 

Kempo trening uključuje:

  • Nenasilnu samoobranu

  • Respiratorno-energetski trening

  • Mentalni trening usmjeren na kretanje te integraciju tijela i uma

Kempo ruši barijere između nas i drugih. Dovodi nas u sklad s našom prirodom otkrivajući one dijelove koji su inače skriveni ili potisnuti. Fizički nas oslobađa od ograničavajućih mišićnih obrazaca ili stanja i stoga služi kao terapeutska praksa. Dopirući do dubljih slojeva, Kempo vježba utječe na rad naših unutarnjih organa te jača i stabilizira metabolizam. Stoga se osjećamo vitalnije i zdravije.

 

Kempo nije sport i nema natjecanja. Kempo borilačka vještina potiče uništavanje svih negativnih stanja i emocija (nastalih današnjim brzim načinom života) kao što su npr. stres, depresija, ljutnja, nedostatak fokusa, lijenost, slabost, hiperaktivnost, mržnja itd. Vježbanje Kempa eliminira negativne fizičke i mentalna stanja i povećava unutarnji mir, samopouzdanje, kreativnost i kondiciju svakog Kempo praktičara.

 

Kada osoba počne razvijati skladno tijelo, pozitivni učinci Kempa su trenutni - povećava se samopouzdanje, a razina energije u tijelu se uravnotežuje. Energija tijela ponovno se uravnotežuje ili punjenjem ili otpuštanjem viška energije. Kempo vjeruje da su um i tijelo jedna nedjeljiva cjelina. Kempo drevnim pokretima utječemo na svoja unutarnja psihička stanja.

 

Kroz niz samokonfrontacija, fizičkih i mentalnih, Kempo praktikanti doživljavaju "nagli" duhovni razvoj.

bottom of page